چه چیز را باید اصلاح کرد تا راست قامت شد...
ایستادندر پیشگاه خدا آن هم با افتخار و با اطاعتی کامل ،در صورتی اتفاق می افتد که فرد خود را از حرص و طمع به دنیا و منافع آن حفظ کند.
اگر چنین نکند با هر محرومیتی به بی تابی رو می آوردو با هر دریافت خیری خود را حریص نشان می دهد و بخل را پیشه خود می کند.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
إِنَّ الْإِنسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا(۱۹)
إِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعًا(۲۰)
وَإِذَا مَسَّهُ الْخَيْرُ مَنُوعًا(۲۱)
اگر انسان هلوع خلق شده است بنا نیست که این صفت را در خود حفظ کندبلکه باید از این ویژگی رها شود و با فعال کردن عقل خود به صورت شایسته با حوادث برخورد کند.
کسی می تواند با حوادث به صورت شایسته برخورد کند که وقتی با بدی ها و خوبی ها رو برو شود منطقی و با خِرَد باشد، نه بی تاب و کم جنبه.
برای تشخیص صفت هَلوع در خود…
برای اینکه بتوانیم از صفت هلوع بودن در خودمان مطلع بشویم لازم است این صفت را به خوبی بشناسیم . یکی از مواقفی که این صفت را می شود شناخت مشاهده رفتارهای کودکان است.
بچه ها خیلی زود به نهایت و انتهای ظرفیتشان می رسند و بی تابی می کنند .فقط کافی است اسباب بازی آنها را از دستشان بگیری، ممکن است از شدت ضجه و گریه نَفَسشان بند بیاید وصورتشان سیاه بشود . این شدت از ناراحتی و احساس از دست دادن برای یک انسان بالغ، شاید وقتی به وجود بیاید که یک عزیزی را از دست داده باشد .بچه ها به همین نسبت زود هم راضی و هم خوشحال می شوند.
در مقابل، یک انسان راست قامت، خیلی زود به انتهای ظرفیتش نمی رسد و به اصطلاح با جنبه و خود دار است.
?اولین عدم تعادل در هر کسی فاصله افتادن بین علم و عمل اوست . فاصله تَلَقیاتی که از خود دارد و آنچه در واقع از فرد بروز می یابد.
? کتاب خاص تر شدن برای خدا/انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت(علیهم السلام)